Bästa anti-malware

Det finns många program som hjälper dig att skydda din information mot virus. Det kan dock vara svårt att veta vilket program som passar just dig. En del program är väldigt dyra och självklart är det bättre täckning om man skaffar sådana program. Men det kan i vissa fall vara helt onödigt eftersom det lika gärna kan vara en gratisversion av programmet som räcker alldeles lagom för ditt individuella bruk. Å andra sidan kan man alltid starta med en gratisversion och sedan uppgradera när man känner att det är läge för det.

Hur vet man vilket program man ska välja?

Eftersom det finns så många olika program i dagsläget kan det vara svårt att veta just vilket som passar för ens eget bruk. Det är i vissa fall bra om man talar med en riktig expert om vad som är bäst för det ändamålet man har. I följande inlägg kommer du kunna läsa om några av de vanligaste programmen och det är även dem som fått bäst betyg.

Malwarebytes Anti-Malware

Det här är den absolut mest effektiva programvaran för att ta bort malware på din hårddisk. Det finns en version som är gratis och den fungerar jättebra för privatpersoner som inte är så väl insatta i vad som försiggår online. Det är en hel djungel där ute i nätet med hackers, virus och massa annat. En gratisversion kan därför vara ett bra första steg att skydda information.

Bitdefender Antivirus Free Edition

Det här är en uppstickare som också har en gratisversion som är riktigt bra. Den här programvaran passar dig som laddar hem mycket dokument från hemsidor. Programmet scannar det du laddar hem och varnar innan du får det på din hårddisk om det är så att något verkar skadat av virus. Det finns även en funktion som ligger och söker efter skadade filer på din dator. Man kan köpa till flera funktioner i det här programmet om man känner att det inte är helt och hållet täckande för de behoven man har.

Image result for AdawareAdaware Antivirus Free

Adaware Antivirus Free är också en känd och bra leverantör för antivirusprogram. Man kan ladda ner detta enkelt online och programmet börjar jobba så fort det är på din dator. Man behöver inte köpa till extrafunktioner för att kunna göra en rensning på datorn. Men det finns dock vissa funktioner som kostar extra. Om du bara använder den för privat bruk så brukar gratisversionen vara tillräcklig.

Emsisoft Emergency Kit

Det här programmet är perfekt för dig som råkat bli drabbad av virus på datorn. Precis som namnet avslöjar är det som ett första-hjälpen kit för din dator om den skadats. Man måste betala för det här programmet om man verkligen vill ha de bästa funktionerna men det är helt klart värt det om det är så att man använder sin dator mycket. Det finns en gratisversion men det är inte den bästa på marknaden. Om man vill ha en gratisversion så bör man spana in de andra leverantörerna i den här listan. Lycka till!