SSL-kryptering online

Att kryptera är en säkerhetsåtgärd som skyddar information man skickar från en enhet till en annan enhet. SSL står för Secure Sockets Layer och ses som en av de mest använda teknikerna för att kryptera information. Kryptering är något som många använt sig av länge för att förklä informatRelated imageion som man inte vill att andra ska ta del av. Det kan bero på att den är personlig eller kanske till och med topphemlig.

Vad är kryptering?

Kryptering heter det när man använder sig av olika tekniker för att skriva om en viss information som skickas från en enhet till en annan enhet. Man skapar då ett system för hur en text ska skrivas om och den som har nyckeln, det vill säga vet hur man löser den krypterade texten, är den enda som vet vad informationen handlar om och berör. Man kan göra detta med olika syften, men den vanligaste aspekten är såklart att man handskas med information som är känslig och som man inte vill ska komma ut till vem som helst.

Hur fungerar kryptering

All kryptering fungerar på olika sätt och det är den som tagit fram tekniken som bestämmer exakt hur den ska fungera. Under andra världskriget använde sig länder utav den här tekniken för att motståndare inte skulle förstå de meddelanden som man skickade via nätet. Det fanns då andra som kunde ta del av informationen. Men med hjälp av kryptering kunde endast den med facit förstå vad meddelandet sade. På internet fungerar det likadant men såklart är tekniken mycket mer avancerad idag. På internet fungerar det också för att skydda information, till exempel nätcasinot Kaboo använder sig av SSL kryptering för att skydda personlig info..

Fördelar med kryptering

Om man krypterar information kan man känna sig trygg med att sådant som är viktigt, hemligt, privat eller liknande inte kommer i fel händer. Det kan handla om när man utför köp på internet och måste handskas med känsliga uppgifter som kontonummer eller digitala identifikationer. Man kan använda sig av olika program för SSL.

Nackdelar med kryptering, finns det några?

Något som man bör ha i åtanke när man använder sig av kryptering online som SSL till exempel, och det är att man endast skyddar informationen som skickas mellan servrarna. Det här innebär att bara för att man krypterar information när man skickar den så kanske den inte är säker på din dater eller med den servern som du använder. Man behöver då komplettera med andra program som skyddar datorn och den informationen som man kan tänkas vilja skydda där.

Skydda dina personliga uppgifter

Även om du har bra program på din dator som skyddar din information, eller om du använder någon form av kryptering när du skickar meddelanden så ska du ändå komma ihåg att man ska vara försiktigt med att lämna ut känslig information. Om man inte känner att man litar till 100% på en sida så kanske man hellre ska vänta tills man är helt säker. Kolla referenser i olika forum, det är ett bra sätt.